Kindercentrum
Nijntje Pluis

Buiten spelen

 

Wij vinden het belangrijk dat de kinderen elke dag buiten komen, ook als het regent gaan wij vaak voor een kleine wandeling naar buiten. Wij pakken dan allemaal de peuter paraplu en laten de kinderen horen hoe het klinkt als de regen op de paraplu drupt. Een hele ervaring voor vele kinderen. Naast het wandelen wordt er veel buiten gespeeld in onze speciaal aangelegde ontdekkingstuinen. De tuinen zijn zo ingericht dat er voor iedere leeftijd voldoende uitdaging is om lekker te spelen. Met tal van houten speeltuigen, schommels en ontdekkingshoekjes vindt ieder kind zijn eigen weg.

Met de baby's wandelen wij elke dag. Voor de oudere baby's die al kunnen zitten of lopen gaan we dikwijls de belevingstuin in en door naar de andere kinderen te kijken doen zij ook heel veel ontdekkingen op. Naast vrijspel wordt er ook actief met de kinderen gespeeld, zoals:

  • Picknicken
  • Spelen met het parachutedoek
  • Kringactiviteiten?
  • Wateractiviteiten?

Met zonnig weer worden de kinderen allemaal ingesmeerd met de zonnebrandcrème en proberen wij op heetste van de dag zoveel mogelijk binnen te blijven. Maar dankzij de schaduwrijke plekken is buitenspelen vaak heel goed mogelijk.