Kindercentrum
Nijntje Pluis

PUK - VVE programma

 

U heeft hem vast al gezien, het nieuwe kindje op de groep van uw kind: Hij is knalgeel, heeft een blauw gestreepte muts op en hij heeft een groen geruite tuinbroek aan. Dat is Puk, die bij ons op de groep speelt.
Nijntje Pluis heeft gekozen om te gaan werken met Uk & Puk, een VVE methode die speciaal is ontwikkeld voor de kinderopvang. Uk & Puk is een onderdeel van de landelijk erkende VVE methode Ko-totaal. Wij hebben voor de Uk & Puk methode gekozen, omdat dit programma speciaal gericht is op kinderdagverblijven en de ruimte blijft bieden om de activiteiten naar eigen inzicht in te passen en aan te passen binnen het bestaande dagritme.
Vanaf 1 jaar bieden wij de kinderen spelenderwijs leuke activiteiten aan uit het programma Uk en Puk. Alle activiteiten zijn onderverdeeld in thema’s die goed aansluiten bij de belevingswereld van het kind.

Tijdens deze activiteiten stimuleren wij o.a.:

  • de sociaal emotionele ontwikkeling
  • de spraaktaalontwikkeling
  • de motorisch en zintuigelijke ontwikkeling
  • rekenprikkels

Als uw kind bijna 4 jaar is, gaan wij met uw kind een speciaal thema volgen namelijk: Hoera, ik ben bijna 4 jaar. In dit thema wordt uw kind voorbereid op de “spannende” vierde verjaardag en alle veranderingen die hierbij komen kijken. Uw kind gaat van zijn of haar lievelingsplekjes foto’s maken en hiervan maken wij een mooi fotoboekje. Samen met uw kind gaan we de verjaardagsmuts maken en lezen we het speciale prentenboek “wielewoelewool ik ga naar school”.

Indien uw kind al gebruik maakt van de opvang bij ons, krijgt uw kind automatisch de Uk en Puk activiteiten aangeboden, extra afname is niet nodig.