Kindercentrum
Nijntje Pluis

Snoezelen en babymassage

 

Binnen Nijntje Pluis vinden wij het snoezelen erg belangrijk. Snoezelen is op een ontspannen manier actief en bewust de zintuigen prikkelen en ontwikkelen. Dit kan al op heel jonge leeftijd en op alle momenten van de dag. Bij de locatie Denekamp aan de Brandlichterweg zijn in de babygroepen snoezelboxen geplaatst. Dit is een soort van waterbed op lichaamstemperatuur met aan de zijkant spiegels waarin uw kind zichzelf kan zien. Daarnaast heeft de snoezelbox een bubbelbuis, een sterrenhemel en zachte rustgevende muziek.
Het snoezeltheater is de opvolger van de snoezelbox. Een soortgelijk iets als de snoezelbox, alleen groter en voor oudere kinderen. Vaak wordt hier voorgelezen aan de peuters, zodat ze lekker tot rust komen of er wordt muziek gedraaid om lekker te ontspannen. Kinderen vinden dit een hele fijne ervaring. De muur is als een aquarium ingericht met allemaal bewegende bubbels en vissen. Wilt u graag een keer zelf snoezelen met uw kind om dit te ervaren, dan nodigen wij u van harte uit om hiervoor een afspraak te maken.

Onze pedagogisch medewerkers van alle babygroepen hebben een babymassage cursus gevolgd. Onze ervaring is dat kinderen deze één op één momenten heel fijn vinden, ze genieten volop van deze aandacht.